سخنگوی قوه‌قضائیه: تضمین سلامت انتخابات از سوی مجریان باید به‌خوبی صورت گیرد | آخرین وضعیت پرونده فساد در فوتبال شناسایی ۱۲۲ مورد مثبت تب دنگی از ابتدای سال در کشور | تب دنگی در چهار استان شیوع دارد قول وزیر کار به بازنشستگان تأمین‌اجتماعی: علی‌الحساب حقوق بازنشستگان را به‌محض تأمین منابع، پرداخت می‌کنیم + ویدئو بهترین زمان شام خوردن | برای جلوگیری از افزایش وزن در این زمان شام بخورید دلایلی که شما را به خوردن برخی مواد غذایی معتاد می‌کند + راه حل‌های ترک اعتیاد مصرف غذا‌های مضر پرداخت بدهی ۱۷۹ زندانی جرایم غیر عمد در سه ماه گذشته آمار ازدواج در خراسان‌رضوی، بیش از دوبرابر آمار طلاق است | حدنگاری ۹۲ درصد از اراضی کشاورزی استان و صدور سند مالکیت برای آن‌ها محور فیروزکوه مسدود است نتایج نهایی آزمون استعدادهای درخشان هفته اول مرداد اعلام می‌شود | انتشار کلید سوالات تا ۹ تیر توضیحات وزیر کار درباره واریزی به حساب بازنشستگان کشوری و تأمین‌اجتماعی مدیر عملیات حج تمتع آمار بازگشت حجاج ایرانی را تشریح کرد (۶ تیرماه ۱۴۰۳) اعزام ۸۰۰ دانش‌آموز مددجو از سراسر کشور به مشهد در راستای آمادگی برای آزمون سمپاد زنگ خطر انقراض ۸۶ گونه جانوری در ایران فقر آهن باعث چه مشکلاتی در کودکان می‌شود؟ رئیس فراکسیون کارگری: متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی همین امسال انجام می‌شود عواقب و تأثیرات منفی فریادزدن بر سر کودکان توضیحات رئیس سازمان مدارس درباره انواع شهریه در مدارس غیردولتی
سرخط خبرها

خوردن آبگوشت برای این افراد ضرر دارد

  • کد خبر: ۲۲۸۳۹۲
  • ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۶
خوردن آبگوشت برای این افراد ضرر دارد
آبگوشت یکی از غذا‌های اصیل و لذیذ ایرانی است که طرفداران بسیاری دارد که از موادی مانند گوشت گوسفندی یا گوشت گوساله، دنبه، گوجه‌فرنگی، رب گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی، لیمو امانی و حبوباتی، چون نخود و لوبیا سفید تهیه می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، آبگوشت یکی از قدیمی‌ترین غذا‌های ایرانی است که بسیار لذیذ و پر طرفدار است؛ اما این غذا هم مانند تمامی غذا‌هایی دیگر ضرر‌هایی دارد که برای عده‌ای خطرناک است.

آبگوشت غذایی مقوی است که به علت داشتن پروتئین و آهن برای افراد لاغر و مبتلایان به کم خونی بسیار مفید و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است، اما همین غذایی مقوی برای برخی افراد مضر بوده و این افراد باید آبگوشت را با احتیاط مصرف کنند.

مبتلایان به نقرس

نقرس زمانی رخ می‌دهد که اسید اوریک در خون افزایش یافته و سبب تشکیل و انباشته شدن کریستال‌هایی درون و بیرون مفاصل می‌شود. در این بیماری، رژیم غذایی مناسب کمک می‌کند سطح اسید اوریک در خون کاهش پیدا کند. رژیم غذایی مناسب برای نقرس به کاهش خطر تکرار حملات نقرس و کاهش پیشرفت آسیب به مفاصل کمک می‌کند.

آبگوشت جزء غذا‌های مضر برای بیماران مبتلا به نقرس می‌باشند و مصرف آن‌ها باعث تشدید حملات نقرس در این بیماران می‌گردد. فرد مبتلا به نقرس باید مصرف گوشت مجاز را به ۱۷۰-۱۱۵ گرم در هفته محدود نماید. مبتلایان به نقرس بهتر است آبگوشت نخورند و در صورت مصرف، کمی سماق و آبغوره به آن بیفزایند.

چربی بالا

اختلال چربی خون عمدتا با افزایش سطح چربی‌های خون شناخته می‌شود. بهترین روش برای کاهش و درمان چربی خون تغییر سبک زندگی و رعایت رژیم غذایی مناسب است. افراد دچار چربی خون باید در انتخاب مواد غذایی دقت کنند و در مصرف خوردنی‌هایی که چربی اشباع دارند، زیاده روی نکنند.

آبگوشت هم جزو غذا‌های چرب است که مبتلایان به چربی خون باید در مصرف آن احتیاط کنند.

افراد دچار بیماری قلبی

چربی خون بالا باعث تنگی یا بسته شدن رگ‌های قلب یا مغز و در نتیجه منجر به درد قفسه سینه، سکته قلبی یا مغزی می‌شود. تغییر سبک زندگی و رعایت رژیم غذایی مناسب و خوردن غذا‌های کم چرب باعث می‌شود تا خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی به میزان قابل توجهی کاهش یابد.

افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی باید در زیاده روی در مصرف آبگوشت بپرهیزند و آبگوشت چربی گرفته شده مصرف کنند و در حین پخت، روغن‌های جامد و کره به غذا اضافه نکنند.

افراد دچار فشار خون بالا

فشار خون یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها است. رژیم غذایی مناسب می‌تواند به فرد کمک کند تا سطح فشارخون خود را کنترل کند. گوشت قرمز می‌تواند فشارخون فرد را افزایش دهد. روند متابولیسم گوشت قرمز در بدن نیز ممکن است ترکیباتی آزاد کند که باعث افزایش فشارخون شود، بنابراین خوردن آبگوشت برای افراد دچار فشارخون مناسب نیست.

مبتلایان به سنگ کلیه

مصرف زیاد گوشت قرمز می‌تواند اثرات بدی روی کلیه‌ها داشته باشد، زیرا علاوه بر پروتئین بالایی که دارد به دلیل داشتن پتاسیم زیاد نیز می‌تواند برای سلامت کلیه‌ها مضر باشد. در مورد گوشت قرمز مطالعات نشان داده است مصرف زیاد آن می‌تواند باعث سنگ کلیه شود.

خوردن بیش از حد گوشت باعث افزایش اسید اوریک بدن شده و خطر ابتلا به سنگ کلیه را بالا می‌برد.

افراد دچار معده ضعیف

گوشت قرمز سرشار از چربی و پروتئین است و زمان بیشتری برای گوارش نیاز دارد و مدت زمان بیشتری در معده باقی می‌ماند، اسید بیشتری برای گوارش آن ترشح می‌شود. اسید بیشتر در معده می‌تواند پوشش معده را تحریک کند و نشانه‌های زخم معده را تشدید می‌کند.

افرادی که دچار ضعف معده هستند، بهتر است پس از خوردن آبگوشت، یک استکان عرق زیره و زنیان میل کنند. این عرقیجات، نفخ و باد شکم را از بین می‌برند و به هضم غذا کمک می‌کنند.

افراد سوداوی مزاج

به افرادی که خلط سودا در بدن آنها غالب‌تر از بقیه اخلاط باشد، سوداوی مزاج گفته می‌شود. مصرف غذا‌های چرب برای افراد سوداوی مزاج مضر است. استفاده زیاد از گوشت گاو برای بدن می‌تواند تبعاتی به همراه داشته و موجب ایجاد خلط سوداوی گردد.

دیگر افرادی که باید آبگوشت را با احتیاط مصرف کنند

افراد مبتلا به میگرن
افراد مبتلا به پارکینسون
مبتلایان به بیماری  گواتر
افراد دچار اضافه وزن و چاقی

مناسب‌ترین زمان برای مصرف آبگوشت

آبگوشت، غذایی پرکالری، مقوی و سنگین است و بهتر است که آن را در وعده شام مصرف نکنید. مناسب‌ترین زمان برای مصرف آبگوشت وعده ناهار است.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->